Az Oktatási Hivatal által kiírt, az „Oktatási Hivatal Bázisintézménye” felhívásra benyújtott pályázati dokumentációk elbírálása megtörtént. A rendkívül magas színvonalú pályaművek közül a Pedagógiai Oktatási Központ és a Bíráló Bizottság javaslatai alapján az Oktatási Hivatal köznevelési elnökhelyettese a Csólyospálosi Általános Iskolát érdemesnek ítélte az „Oktatási Hivatal Bázisintézménye” cím viselésére.

A presztízs értékű elnevezést „(…) azok a megfelelő infrastruktúrával felszerelt, szakmai-módszertani kultúrával és gyermekközpontú pedagógiai gyakorlattal rendelkező intézmények nyerhetik el, amelyek pedagógusaik, mesterpedagógusaik és mesterpedagógus szaktanácsadóik bevonásával szakmai szolgáltatóként alkalmasak a tudásmegosztásra és a pedagógia jó gyakorlatok bemutatására (…)”.

Iskolánk 2017 óta viseli ezt a kitüntető címet, amelyet három évenként meg kell újítani. A cím adományozására ünnepélyes keretek között az Országos Tanévnyitó vagy a Szegedi Pedagógiai Oktatási Központ által szervezett egyéb rendezvényen kerül sor.

Büszkék vagyunk rá, hogy munkánkkal, hozzáállásunkkal, közös értékek képviseletével ismét kiérdemeltük a címet!

Kategóriák: Beiratkozás

Az Üllés, Forráskút, Csólyospálos Községi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Csólyospálosi Tagintézménye (6135 Csólyospálos, Kossuth L.u.58.) beiskolázási körzete: Csólyospálos község közigazgatási területe