Az albumok a Facebook oldalunkon jelennek meg.

Farsang 2018

2018. február 10-én ismételten nagysikerű, teltházas farsangi kavalkádot rendeztünk a Közösségi Ház falai között. Iskolánk minden osztálya színvonalas produkcióval örvendeztette meg lelkes közönségünket.

"Tök jó délután!"

Az őszi szünet előtti utolsó tanítási nap délutánján benépesült iskolánk udvara, hiszen az immár hagyományosnak mondható tökfaragó programon vehettek részt tanulóink. Ezzel kapcsolatosan több helyszínen más egyéb lehetőségeket is kínáltunk, így ki-ki a neki legmegfelelőbb helyszínen, a leginkább kedvére való foglalkozáson kézműveskedhetett, dalolhatott, táncolhatott vagy ügyességi játékokat játszhatott. A nap megkoronázásaként több osztály Halloween-partyt rendezett.

Papírgyűjtés

Iskolánkban lezárult az őszi papírgyűjtés. Összesen 14000 kg papírt gyűjtöttünk. Alsó tagozaton első lett 3260 kg papírral a 2/ T. osztály, felső tagozaton pedig 2048 kg papírral a 7. osztály. Köszönjük mindenkinek a segítségét, és a munkáját!

Darules

A hazai daruvonulás egyik legfőbb állomása a szegedi Fehér-tó környéke. Igazi őszi programban volt része azon tanulóknak, akik részt vettek ezen a kiránduláson, hiszen a darvak esti behúzását csodálhatták meg, amikor százával szálltak el a fejük felett.

Hagyományőrző faületetés

Idén is ültettek fát a 8. osztályos tanulóink. Reméljük hamarosan gyönyörködhetünk a magnóliafa virágaiban.

Az ölelés világnapja- október 15.

Virginia Satir amerikai pszichológus szerint „Napi négy ölelésre van szükség a túléléshez. Napi nyolc ölelés kell a szinten tartáshoz. Napi tizenkét ölelés kell a fejlődéshez.” Az ölelés egyaránt fontos a testnek és a léleknek: tanulmányok bizonyítják, milyen sok pozitív hatása van. Gary Chapman amerikai író, családterapeuta nevéhez fűződik az öt szeretetnyelv megnevezése. Eszerint kifejezhetjük szeretetünket: elismerő szavakkal, együtt töltött minőségi idővel, ajándékozással, szívességekkel és testi érintéssel. Ezekbe a kategóriákba sorolható be minden egyes cselekedetünk és habár a teljes képet csak együtt adják ki, ezek közül egy kiemelten fontos minden ember számára. Az átölelés, a kézfogás, a hát, kar, váll vagy az arc figyelmes megérintése a szeretet vagy törődés kifejezése lehet. Aki ezt a „szeretetnyelvet” beszéli, annak egy-egy kedves mozdulat többet mond száz szónál. Az ölelés néhány előnye: – Az ölelés során az izmok ellazulnak, a test feszültsége csökken. (...)

10.06-i Aradi Vértanúk megemlékezés

Az aradi vértanúk emléklapján iskolánk tanulói irodalmi műsorral emlékeztek az 1848/49-es forradalom és szabadságharc hőseire. A nap folyamán minden osztály kilátogatott az emlékműhöz, és ki-ki elhelyezte a 13 kopjafa egyikén saját koszorúját, majd néma főhajtással tisztelegtek az áldozatok emléke előtt. Az önkormányzat nevében Á. Furus János polgármester koszorúzott.

Kézmosás Világnapja

"Cukros, ragadós, tapadós, maszatos..." Ezen a napon iskolánkban a tízórai elfogyasztása előtt a helyes kézmosás 6 lépését elevenítettük fel.

MDSZ Futás - 2017m-es táv

A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) az idei évben is meghirdette az Európai Diáksport Napját, amelyhez a Csólyospálosi Általános Iskola is csatlakozott. A Csólyospálosi Diák és Szabadidősport Egyesület (CSDSZSE) szervezésében 2017.09.29-én délelőtt az egész iskola „megmozdult”, és a gyermekek nekivágtak a 2017m-es távnak. (Az alsós tanulók ennek csak a felét teljesítették.) A gyerekek többsége lelkesen futotta/kocogta le a távot a kellemes őszi napsütésben.

Osztálykirándulás 3. osztály

2017.09.12. A képek Szegeden a Füvészkertben és Makón a Lombkorona sétányon készültek.

Osztálykirándulás 2/T (2017.09.12)

Élményekben gazdag osztálykiránduláson vett részt a 2/T osztály. A képek Szegeden a Füvészkertben és Makón a Lombkorona sétányon készültek.