A jövőben az eseményeken készült fényképek az iskola hivatalos Facebook oldalán tekinthetőek meg:

Múltunk a jelenben – Egy nap népviseletben

3. alkalommal csatlakozott iskolánk ehhez az eseményhez. Csodálatos napunk volt, hiszen sokan felvették pörgős szoknyájukat, kalapjukat. Népviselettől színes iskolánkban fantasztikus volt a hangulat, ahol a napsütéses reggelen egy fergeteges táncházzal kezdtük a napot. A szünetekben népzenétől volt hangos az udvar, táncra perdült az iskola apraja-nagyja.

Kistérségi alsós matematikaverseny

Kistérségi alsós matematikaverseny Csólyospáloson 2018. április 10-én 5. alkalommal szervezte meg az Csólyospálos Általános Iskola az alsós térségi matematikaversenyt, melyen a mórahalmi járás 10 iskolája vett részt.

Kistérségi dobogós hely matematikából

2018. március 27-én került megrendezésre Forráskúton a hagyományos matematikaverseny felső tagozatosok számára. A hetedik évfolyamon a térség 11 iskolájából meghívott 22 legtehetségesebb matematikus mérte össze tudását. A mi iskolánkból Menyhárt Dominik a 7. osztályosok versenyében ért el kiváló eredményt, I. helyezett lett. Újabb ékes bizonyítéka annak, hogy a kis települések kis iskoláiban is vannak tehetséges diákok. Gratulálunk, további sikereket kívánunk!

Iskolanyitogató 2018.

Ismét népszerű volt iskolanyitogató programunk.

„Ez a lábam ez, ez, ez, jobban járja, mint emez”

Örömmel osztjuk meg mindenkivel a jó hírt, miszerint volt diákunk, jelenlegi néptáncoktatónk, Dudás Bence országos szintű versenyen ért el kiváló eredményt.

Víz világnapja előadás

A közelgő víz világnapja alkalmából egy előadást tekinthettek meg alsós évfolyamosaink

Farsang 2018

2018. február 10-én ismételten nagysikerű, teltházas farsangi kavalkádot rendeztünk a Közösségi Ház falai között. Iskolánk minden osztálya színvonalas produkcióval örvendeztette meg lelkes közönségünket.

"Tök jó délután!"

Az őszi szünet előtti utolsó tanítási nap délutánján benépesült iskolánk udvara, hiszen az immár hagyományosnak mondható tökfaragó programon vehettek részt tanulóink. Ezzel kapcsolatosan több helyszínen más egyéb lehetőségeket is kínáltunk, így ki-ki a neki legmegfelelőbb helyszínen, a leginkább kedvére való foglalkozáson kézműveskedhetett, dalolhatott, táncolhatott vagy ügyességi játékokat játszhatott. A nap megkoronázásaként több osztály Halloween-partyt rendezett.

Papírgyűjtés

Iskolánkban lezárult az őszi papírgyűjtés. Összesen 14000 kg papírt gyűjtöttünk. Alsó tagozaton első lett 3260 kg papírral a 2/ T. osztály, felső tagozaton pedig 2048 kg papírral a 7. osztály. Köszönjük mindenkinek a segítségét, és a munkáját!

Darules

A hazai daruvonulás egyik legfőbb állomása a szegedi Fehér-tó környéke. Igazi őszi programban volt része azon tanulóknak, akik részt vettek ezen a kiránduláson, hiszen a darvak esti behúzását csodálhatták meg, amikor százával szálltak el a fejük felett.

Hagyományőrző faületetés

Idén is ültettek fát a 8. osztályos tanulóink. Reméljük hamarosan gyönyörködhetünk a magnóliafa virágaiban.

Az ölelés világnapja- október 15.

Virginia Satir amerikai pszichológus szerint „Napi négy ölelésre van szükség a túléléshez. Napi nyolc ölelés kell a szinten tartáshoz. Napi tizenkét ölelés kell a fejlődéshez.” Az ölelés egyaránt fontos a testnek és a léleknek: tanulmányok bizonyítják, milyen sok pozitív hatása van. Gary Chapman amerikai író, családterapeuta nevéhez fűződik az öt szeretetnyelv megnevezése. Eszerint kifejezhetjük szeretetünket: elismerő szavakkal, együtt töltött minőségi idővel, ajándékozással, szívességekkel és testi érintéssel. Ezekbe a kategóriákba sorolható be minden egyes cselekedetünk és habár a teljes képet csak együtt adják ki, ezek közül egy kiemelten fontos minden ember számára. Az átölelés, a kézfogás, a hát, kar, váll vagy az arc figyelmes megérintése a szeretet vagy törődés kifejezése lehet. Aki ezt a „szeretetnyelvet” beszéli, annak egy-egy kedves mozdulat többet mond száz szónál. Az ölelés néhány előnye: – Az ölelés során az izmok ellazulnak, a test feszültsége csökken. (...)

10.06-i Aradi Vértanúk megemlékezés

Az aradi vértanúk emléklapján iskolánk tanulói irodalmi műsorral emlékeztek az 1848/49-es forradalom és szabadságharc hőseire. A nap folyamán minden osztály kilátogatott az emlékműhöz, és ki-ki elhelyezte a 13 kopjafa egyikén saját koszorúját, majd néma főhajtással tisztelegtek az áldozatok emléke előtt. Az önkormányzat nevében Á. Furus János polgármester koszorúzott.

Kézmosás Világnapja

"Cukros, ragadós, tapadós, maszatos..." Ezen a napon iskolánkban a tízórai elfogyasztása előtt a helyes kézmosás 6 lépését elevenítettük fel.

MDSZ Futás - 2017m-es táv

A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) az idei évben is meghirdette az Európai Diáksport Napját, amelyhez a Csólyospálosi Általános Iskola is csatlakozott. A Csólyospálosi Diák és Szabadidősport Egyesület (CSDSZSE) szervezésében 2017.09.29-én délelőtt az egész iskola „megmozdult”, és a gyermekek nekivágtak a 2017m-es távnak. (Az alsós tanulók ennek csak a felét teljesítették.) A gyerekek többsége lelkesen futotta/kocogta le a távot a kellemes őszi napsütésben.

Osztálykirándulás 3. osztály

2017.09.12. A képek Szegeden a Füvészkertben és Makón a Lombkorona sétányon készültek.

Osztálykirándulás 2/T (2017.09.12)

Élményekben gazdag osztálykiránduláson vett részt a 2/T osztály. A képek Szegeden a Füvészkertben és Makón a Lombkorona sétányon készültek.

Az Üllés, Forráskút, Csólyospálos Községi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Csólyospálosi Tagintézménye (6135 Csólyospálos, Kossuth L.u.58.) beiskolázási körzete: Csólyospálos község közigazgatási területe