A Csólyospálosi Általános Iskola 3. osztályosai, gyerek- és pedagógus énekkara adott műsort a templomkertben advent második vasárnapján a gyertyagyújtás alkalmával. A tanulókat felkészítette: Molnár Dolli Katalin, a dalokat betanította: Kullainé Kiss Nóra.

A műsor után adventi vásárt tartottunk az iskola tanulói által kézzel készített karácsonyi ajándékokból.

Advent második vasárnapján, amit bronzvasárnapnak is nevezünk, a második gyertyát is meggyújtjuk a koszorún, ami a reményt szimbolizálja. A remény feltételezés, hogy egy helyzet jól fog alakulni.

A keresztény tanítás szerint a második gyertya arra emlékeztet, amikor az angyal hírül adta Máriának és Józsefnek az örömhírt, hogy ők nevelhetik fel Isten fiát, Jézust.

2021 adventi időszakában reménykedéssel tölt valamennyiünket, hogy minél hamarabb túl leszünk a járványon, visszatérhetünk a megszokott életünkhöz, ünnepelhetünk majd családi körben, összejöhet a nagyobb család, a barátok, elutazhatunk ünnepekkor a nagyszülőkhöz vagy pihenni.

A járvány okozta nehéz helyzetben is fontos, hogy ne a félelem legyen mindennapi társunk, hanem a bizakodás és a remény!

Adjon erőt és bizalmat mindannyiunknak az, hogy most bár a maszkok miatt nem látjuk egymás arcát teljesen, de a mozdulataink, és szemünk mosolya tükrözze a karácsony üzenetét:

karácsony a szeretet ünnepe.

Advent a nyugodt és békés várakozásról szól, nem a sietésről, és nem az ajándékvásárlásról.

Gyermekként még a saját ajándékainkra várunk izgatottan, míg érettebb korba lépve már az adás öröme kerül a középpontba.

A videojátékok tönkre mennek, a gyöngysorok elvesznek, a számítógépek elavulnak, de a szeretet ajándéka megmarad. Adjuk időnket, figyelmünket, magunkat családunknak, szeretteinknek, barátainknak, ismerőseinknek.

Mindenkinek azt kívánom, hogy:

A CORONA ismét csak egy fejdísz legyen!

A POZITÍV szó ismét valami jót jelentsen!

TESZTEKET csak az iskolában írjanak!

MASZKOT csak karneválokon viseljünk!

TÁVOLSÁGTARTÁS a rossztól legyen és ne egymástól!

Geráné Kullai Melinda

Galéria:

Kategória: Hírek

Az Üllés, Forráskút, Csólyospálos Községi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Csólyospálosi Tagintézménye (6135 Csólyospálos, Kossuth L.u.58.) beiskolázási körzete: Csólyospálos község közigazgatási területe