Elérkeztek a hűvösebb idők. Ilyenkor mi, emberek melegebben öltözünk, behúzódunk egy fűtött szobába, ahol egy forró tea mellett vagy egy kis pohár forralt borral a kezünkben, néhány szem mézeskalácsot ropogtatva nézzük a kandallóból kiáramló gyönyörű fényt, hallgatjuk a tűz ropogását, egy jó könyvvel a kezünkben mélázunk az eljövendő ünnepen, vagy gyermekeink, unokáink kacagása mellett hatalmas társasjátékcsatákba kezdünk. Előkerülnek a zsírosabb ételek is, és jókat lakmározunk a töltött káposztából vagy körömpörköltből.

De vannak élőlények, akiknek ilyenkor nagyon nehéz a napi betevőjüket megszerezni és ezáltal jólakottá válni. Itt most minden vadon élő kis lényre gondolok, de elsősorban a madarakra, akik kitartva eme zordon időjárás mellett, itt maradnak, hogy időnként némi vidámságot csaljanak megfáradt szívünkbe. Ezért úgy gondoltuk az iskola diákjaival, hogy megkönnyítjük nekik ezt az időszakot, és készítünk számukra elegáns, komfortos etetőket, amelyet az intézmény külső részére és a településre is kihelyezünk, hogy biztosítani tudjuk számukra is a tele pocakot és a vidámságot. A munka előkészítésében sokat segített Misi, iskolánk ügyes karbantartója. No, és persze a gyermekek lelkesedése, öröme, ügyes keze és csillogó szemei tették munkájukat olyanná, amelyet mindenki láthat Csólyospálos közterein.

Remélem, mindenki megelégedésére szolgálnak ezek a kis gyöngyszemek, és biztatok mindenkit, hogy bátran töltse fel őket, ha a kis madárkák túl mohók lennének, és hamarabb elfogyna az eledelük, mint ahogy kijárnak a gyermekek azokat teletenni.

Faragó Antal Gáborné

technikatanár

 Tamkó Sirató Károly: Öt kis madárka

Összebújt öt kis madárka.
Nem zavarja őket semmi.
Suttogó hangjuk csicsergi:
mégiscsak szép,
mégiscsak jó
apró kis madárnak lenni.

Galéria:

Kategória: Hírek