Iskolánk is csatlakozott az Európai Diáksport Napja (European School Sport Day® – ESSD) hazai eseménysorozatához, ezzel is hozzájárulva a mindennapos testmozgás népszerűsítéséhez.

Az idei évben – sok más programhoz hasonlóan – a diáksport események lebonyolítását is rengeteg kihívás nehezítette. Ennek ellenére a gyerekek nagy lelkesedéssel fogadták programjainkat, így a diáksport napon túl (mely a 2020/2021. tanévben már témanapként is megvalósíthatóvá vált) az idén Magyarországon első alkalommal megszervezésre kerülő Open Streets Dayt is, amely a vírushelyzet okozta körülmények miatt is kiemelt fontosságú szabadtéri sport és testmozgás népszerűsítését szolgálta.

A programokkal hozzájárultunk a gyerekek fizikai aktívitással töltött idejének bővítéséhez.

Az ESSD-hez csatlakozó országok és iskolák száma idén tovább növekedett mind hazai, mind nemzetközi szinten: Magyarországon közel 1400 iskola, Európa-, illetve világszerte pedig 38 ország intézményei csatlakoztak a kezdeményezéshez.

Az első négyszáz iskolát, amely az Európai Diáksport Napján szervezett iskolai program megvalósításáról beküldte beszámolóját, hatvanezer forintos labdacsomaggal jutalmazták.

Nagy örömünkre szolgált, hogy az értékes ajándékot mi is elnyertük!

                                                                                          Pölös Gábor, testnevelő

Galéria:

Kategória: Hírek