A korábbi évekhez hasonlóan idén is megrendezésre került az ELT Hungary kiadó jóvoltából az On-lion elnevezésű angol nyelvi levelezős verseny (kabalafigurája egy oroszlán, innen a frappáns név). Több kategóriában, az ország bármely iskolájából nevezhetnek tanulók a színvonalas megmérettetésre. A kategóriákat korosztálynak megfelelően, és a nyelvtanulással eltöltött évek száma alapján határozzák meg. A verseny jellegét tekintve országismereti jellegű. Néhány nyelvtani, szókincsbeli tudást mérő feladat mellett minden évben egy angol nyelvterülethez tartozó ország kerül kiválasztásra, amelynek kultúrájával, történelmével, szokásaival ismerkednek a vállalkozó szellemű diákok.

Mivel iskolánkban a kiadó könyveit használjuk, minden évben lehetőséget kapunk a versenyzésre. Ebben a tanévben a téma Wales volt. A nevezés feltétele egy angol nyelvű, a tudásszintnek megfelelő olvasmány megvásárlása, amit a gyerekek tanulásra, szókincsbővítésre és nem mellesleg szórakozásra használhatnak. Maga a verseny két fordulóból áll. Mindkét forduló során 15 feladatot kell a tanulóknak megoldaniuk, és a válaszokat feltölteniük egy online felületre, mindössze két nap alatt. A helyes válaszok nem mindig egyértelműek, csak a feladatok egy részénél alkalmazható az iskolában megszerzett tudás. A többi megoldást az interneten kutakodva fejthetik meg.

Összesen 11 tanuló vállalta idén a megmérettetést. Mindannyian kiválóan tejesítettek. Az A1 kategóriában 665 tanulóból Pimbor Lilien és Márta Gergő 1. helyezést, Kónya Nóra 4., Bartucz Patrik pedig 8. helyezést ért el. Az A2 kategóriában 599 tanulóból Fűz Barbara 1. helyezést, Halácsi Borbála 6., Csíkos Rebeka 7., Bangó Dorina 9., Nagy Adrienn 10., Bartucz Kevin 15. és Hegedűs Bettina 22. helyezést ért el.

Nagy sikerélmény a gyerekeknek és nagy büszkeség iskolánknak. Jövőre újra nevezünk!

Provicsné Fodor Nóra

felkészítő tanár