A Szegedi Tankerületi Központ és a Csongrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság 2017-2018. tanévben indította útjára a „Közlekedjünk együtt, vigyázzunk egymásra!” néven kidolgozott, közlekedésre nevelő programját. A program célja, hogy a gyermekekben már kisiskoláskorban kialakuljon az a viselkedési norma és magatartási készség, amely hozzásegíti őket a mindennapos közlekedés kockázatainak csökkentéséhez.

Ehhez a programhoz csatlakozott iskolánk is ebben a tanévben. A közlekedésbiztonsági projektet az első osztályban vezettük be a délutáni elfoglaltságok keretében, majd felmenő rendszerben szeretnénk tovább vinni.

A tematikus egység tíz alkalmat tartalmaz, amelyek során a gyerekek megtanulják a fontosabb közlekedési táblák jelentését, a gyalogos és kerékpáros közlekedés szabályait.

Hangsúlyt fektettünk arra is, hogy több szituációban megismerkedjenek az úttesten való átkelés szabályaival, például ha közlekedési lámpa van, ha kijelölt gyalogátkelőhelyen megy át, ha az úttesten vagy útkereszteződésben kel át.

Kitekintettünk a tömegközlekedéssel való közlekedésre is. Ezen a foglalkozáson egy újabb forgalomirányítási módot ismertünk meg, a rendőri irányítást. Meghívtuk az órára Dudás Zsolt körzeti megbízott rendőrt, aki gyakorlati bemutatót tartott az általunk összerakott forgalmi helyzetben. Hatalmas élmény volt, amikor a rendőr bácsi ráadta a mellényét egy-egy tanulóra, és akkor ő irányította a forgalmat. A kisdiákok nagyon aktívak és ügyesek voltak.

Köszönjük iskolarendőrünknek, Dudás Zsoltnak, hogy számunkra érdekessé és felejthetetlenné tette ezt a foglalkozást.

 Fodor Istvánné

 KEVE-program koordinátora

Kategória: Hírek