Idén is a Mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskola rendezte meg az alsó tagozatosok megyei helyesírási versenyét. Nagy örömünkre a csólyospálosi iskola is képviselhette magát Szennai Heléna 3. osztályos tanuló személyében. Miután a területi versenyen 2. helyezett lett, bejutott a megyei versenyre.

A tehetséggondozó tanulmányi verseny lehetőséget kínál a legjobb diákoknak arra, hogy évről évre összemérjék helyesírási tudásukat.

A helyesírási versenyre a 2., a 3. és a 4. évfolyam számára külön tollbamondások, másolások és külön feladatlapok készülnek. Mind a tollbamondásszövegek, mind a helyesírási gyakorlatok megpróbálnak igazodni az életkori sajátosságokhoz nehézségi fokban és példaanyagban, továbbá figyelembe veszik az adott évfolyam számára a Nemzeti alaptantervben előírt helyesírási tananyagot.

A verseny célja egyrészt a magyar nyelv ápolása, a helyesírás alaposabb elmélyítése, a tanulók nyelvi érzékenységének fokozása.  

Szennai Heléna nagyon jól szerepelt a versenyen, korosztályában a 25 tanulóból az előkelő 2. helyezést érte el. Elért eredményéhez gratulálunk, és további szép sikereket kívánunk!

Halácsiné M. Tóth Ágota

felkészítő nevelő

Kategória: Hírek