Iskolánkban 5. alkalommal került megrendezésre 2019. március 29-én a hagyományos „Iskolanyitogató” program. Igen kedvelt ez az alkalom a gyermekek és szülők körében, pedagógusaink pedig nagy lelkesedéssel készülnek minden évben a lebonyolítására.
Célunk, hogy a leendő első osztályosok és szüleik, a kedves érdeklődők kötetlen formában ismerkedjenek meg az intézménnyel, annak szokásaival, bepillantást nyerhessenek az iskola környezetébe, hangulatába, megismerkedhessenek az iskola pedagógusaival, az intézmény felszereltségével és az itt folyó munkával. Az idelátogatók egy kellemes, játékos, kötetlen délutánt tölthettek el nálunk.
Idén a 3./Á osztályosok nyitották meg a rendezvényt, a „Hekkeld meg a sulit” című zenés, táncos műsorukkal. Szinte valamennyi termünkben érdekes foglakozásokkal vártunk kicsiket és nagyokat: kézműves foglalkozások, hangszerbemutató, ritmusos, mozgásos és relaxációs interaktív játékok, számítógépes ismeretterjesztő programok, érdekes kísérletek kipróbálói lehettek a jelenlévők. Talán a legnagyobb sikere az idei évben az Exatlonhoz hasonló ügyességi, sportos sorjátéknak, valamint a természettudományos kísérleteknek volt, de ezt nehéz megállapítani, hiszen színültig megtelt minden termünk jelenlegi és leendő tanulóinkkal, szüleikkel. Akik időközben kicsit szerettek volna megpihenni, beszélgetni, azok bekuckózhattak a sószobában lévő babfotelekbe. A rendezvény végén a pedagógus-és gyermekénekkar előadásában újból felcsendültek az Adiemus dallamai. Az együtt éneklés még inkább összehozza, segíti a remek pedagógus- gyermek kapcsolatot. Az estet a Kiskunmajsai Ütősök fergeteges minikoncertje zárta, amely sok gyermeknek hozta meg a kedvét a doboláshoz.

Jó volt látni a csillogó szemeket, a boldog mosolyokat, a gyermekek lelkesedését, jó volt hallani a hangos kacagásokat, a baráti beszélgetéseket. Jó volt hallani azt a szülőt is, aki elmondta, hogy kicsit bizonytalan volt abban, hogy melyik iskolába írassa gyermekét, de az első 10 percben eldőlt, hogy szeptembertől az ő gyermeke is a Csólyospálosi Általános Iskola tanulója lesz. Valószínűleg ő megérezte az iskola belső miliőjét, amelyet áthat a gyermekek szeretete, a pedagógusok szakmaisága és következetessége, hitelessége.

Geráné Kullai Melinda
tagintézmény-vezető

Kategória: Hírek