Az idei évben 55. alkalommal került megrendezésre farsangi bál a Csólyospálosi Általános Iskolában a Diákönkormányzat szervezésében. Először 1964-ben Halácsiné Margitka néni rendezett osztálykeretben jelmezes felvonulást, majd fokozatosan nőtte ki magát a rendezvény: először a tornaszoba lett kicsi, majd a falu Közösségi Házába költözve – már több éve – teltházas rendezvénnyé vált. Kezdetben inkább egyéni jelmezekbe öltöztek a gyermekek, mára pedig az osztálykeretben megvalósított csoportos produkciók dominálnak. Már a csütörtöki főpróba is remek hangulatban zajlott, majd folytatódott pénteken, amikor is az alsó tagozatos gyermekek és tanítóik egyéni jelmezekbe öltözve tartották az órákat, majd jött a szombat. Az iskola valamennyi tanulója, pedagógusa jelmezt öltött, sőt az idei évben a szülők és vendégek közül is sokan merték felrúgni a megszokottat, maskarába bújtak. Így együtt temethettük a telet 2019. február 16-án. Elmondható, hogy háromnapos rendezvénnyé vált a farsangi népszokás felelevenítése iskolánkban.

A csodálatos jelmezek a szülők munkáját dicsérik, a színpadon megjelenő műsorszámok és azok koreográfiái a pedagógusok ötletességét, kreativitását, munkájuk és a gyermekek szeretetét bizonyítják. És hát nagyon nagy dicséret jár a gyermekeknek, akik kitartóan, szorgalmasan, motiváltan, felszabadultan, boldogan együttműködtek egymással a közös cél érdekében.

A szünetben gyermekek, felnőttek bátor kiállásával beindult a karaokeparti, valamint nem maradhatott el a frissen sült farsangi fánk elfogyasztása sem.

Az eredményhirdetés előtt a szülők lelkes csapata aratott fergeteges sikert a Szülő is volt diák című zenés darabjával.

A zsűri az idei évben sem rangsort állított fel, hanem arról döntött, hogy kik és miben voltak a legjobbak. Zsűri elnökeként Á. Fúrús János Polgármester Úr elmondta, hogy nagyszerűnek tartja, hogy az iskola valamennyi gyermeke a pedagógusokkal együtt színpadra állt. Kiemelte, hogy idén is olyan színvonalas műsort sikerült összeállítanunk, amelynek egyetlen perce sem volt számára unalmas.

Már 2005 óta hagyomány, hogy egy produkció – a legjobban odaillő – meghívást kap a Tavaszköszöntő Zenei Fesztiválra. Az idei évben a 7. osztályosok charlestonjukkal mutathatják meg újra magukat egy másik miliőben.

Köszönet mindazoknak, akik munkájukkal bármilyen módon hozzájárultak az est létrejöttéhez, köszönet minden kedves vendégünknek, hogy részvételükkel hozzájárultak a rendezvény sikeres lebonyolításához!

Jól mulattunk, vigadtunk a télbúcsúztatás egyik legszínesebb programján! Reméljük, hogy sikerült egy önfeledten boldog, vidám farsangi hangulatú délutánnal megörvendeztetnünk a farsangoló vendégsereget!

Geráné Kullai Melinda

                                                                                           tagintézmény-vezető

Kategóriák: Hírek

Az Üllés, Forráskút, Csólyospálos Községi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Csólyospálosi Tagintézménye (6135 Csólyospálos, Kossuth L.u.58.) beiskolázási körzete: Csólyospálos község közigazgatási területe