Az idei tanévünket a szokásostól eltérően, rendhagyó módon nyitottuk meg, amelynek több oka is volt. Rendezvényünket megtisztelte jelenlétével Plesovszkiné Ujfalucki Judit, a Szegedi Tankerületi Központ Igazgatója, aki elmondta, hogy a tankerület 40 intézménye, 20 000 diákja, 2 000 pedagógusa, 200 nevelést oktatást segítő munkatársa, 450 technikai dolgozója nyitja meg az idei tanévet.

„Az Üllés, Forráskút, Csólyospálos Községi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Csólyospálosi Tagintézménye egy különös szakmai műhely, egy értékes ékszerdoboza a tankerületnek. Hiszen ebbe az ékszerdobozban az itt dolgozó pedagógusok számos innovatív programmal élen járnak. Az itt tanuló diákok sportversenyeket nyernek, ökoiskolai programjaikkal híresek nemcsak megye, hanem országos szinten is. Sikeresek a határtalanul programokban, bátran vállalkoznak a pályázatokban és különösen büszkeséggel tölt el az is, hogy a kompetenciaméréseken matematikából és szövegértésből az országos átlag felett teljesítenek az itt tanulók”- mondta elért eredményeinket méltatva az Igazgató Asszony.

Szólt a fejlesztésekről, és a hamarosan megvalósuló beruházásokról. Nem sok ötöst, hanem boldog, örömteli napokat kívánt a tanulóifjúságnak, majd megnyitotta a 2018-19-es tanévet.

Geráné Kullai Melinda tagintézmény-vezető is köszöntötte a megjelenteket, kiemelve az 1. osztályosokat, akiket nemcsak a szüleik, hanem óvó nénijeik is elkísértek az iskolába. A 2. osztályosok jelképesen egy ceruzát ajándékoztak nekik, a legidősebb diákok pedig átadták nekik azt az egyennyakkendőt, amelyet majd ezután ők is viselni fognak az ünnepségeken.

Másik különlegesség, hogy iskolánkban most jelezte először harangszó a tanév kezdetét, amely valamikor az Alsópálosi Iskolánál szolgált. Ünnepi színfoltja volt rendezvényünknek a harang megszentelése, amelyet Gál József plébániai kormányzónk celebrált, majd ezt követően annak megszólaltatása az újdonsült 1. osztályosaink közreműködésével.

Jóleső érzéssel töltöttek el bennünket Lezsák Sándor országgyűlési képviselőnknek, a Magyar Parlament alelnökének ünnepi gondolatai. Meglepő számunkra, hogy számos teendője mellett mindig naprakész a csólyospálosi híreket illetően. Segítőkészségéről, pozitív hozzáállásáról, támogatásáról számos esetben tett már tanúbizonyságot.

Az idei tanévre való várakozás izgalma hatványozottan érvényesült, hiszen közvetlen szomszédságunkban, a könyvtárban is ez időtájt fejeződtek be a felújítási munkálatok, így annak átadására is sor került. Á. Furus János polgármester úr röviden beszámolt az előzményekről is, hogy hogyan sikerült megvalósítani a bővítést. Ramháb Mária, a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár Igazgatója elmesélte a korszerűsítés szükségességét, majd ajándékokat adott át kicsiknek, nagyoknak. Rausch Sándor, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke is köszöntötte az egybegyűlteket. A könyvtár megszentelése és átadása után közös játékra invitálták a jelenlévőket a Katona József Könyvtár munkatársai, és természetesen bárki megtekinthette, megcsodálhatta a valóban kibővült, modern, szépen felújított létesítményünket.

Az ünnepséget a Csólyospálosi Általános Iskola diákjai és pedagógusai színesítették műsorukkal.

Kategóriák: Hírek

Az Üllés, Forráskút, Csólyospálos Községi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Csólyospálosi Tagintézménye (6135 Csólyospálos, Kossuth L.u.58.) beiskolázási körzete: Csólyospálos község közigazgatási területe