A Csongrád Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Mórahalmi Tagintézménye már 7 éve hirdet  gyerekeknek versillusztrációs rajzversenyt.

Az idei tanévben Dobó Anikó Mackó Apó ébredése című verses meséje alapján kellett elkészíteni a gyerekeknek a rajzokat.  A versenyre közel 10 település iskolájának gyermekei készültek, a csólyospálosi iskola már 4. alkalommal képviseltette magát. 14 gyermek ragadott színes ceruzát és készített egyéni vagy csoportos formában pompás rajzokat.

A zsűri döntése alapján 7 diákunk munkája ért el helyezést, illetve részesült különdíjban.

Egyéni kategóriában különdíjat kapott Kónya Vanda 5. osztályos és Jenei Bernadett 7. osztályos tanuló.

Csoportos kategóriában különdíjat kapott Juhász Edvin, Vida Norbert és Kapás Gergő 4. osztályos tanulók, valamint Kapás Patrik 5. osztályos és Kónya Tamás 7. osztályos tanuló.

A rajzverseny eredményhirdetése, az ünnepélyes díjátadó 2018. május 10-én volt az Aranyszöm Rendezvényházban Mórahalmon. Az épület aulájába érve a kiállított rajzok színes

kavalkádja fogadott minket, mindenki gyorsan megtalálta a saját munkáját. 14 órakor kezdetét vette az eredményhirdetés. Minden gyermek boldogan állt fel a helyéről, amikor bemondták a nevét a mikrofonba. A szervezők meleg kézfogással és gazdag ajándékcsomaggal jutalmazták a szép rajzokat.

Az ünnepséget még rendhagyóbbá varázsolta a Cinke Citerazenekar műsora, akik a Forráskúti

Alapfokú Művészeti Iskola növendékei, akikkel együtt szerepelt tanárnőjük is, a ProArt Táncstúdió fiatal táncosai társastáncot táncoltak, sőt még érdekes bűvészelőadás részesei is lehettek a gyerekek.

A program zárásaként finomabbnál finomabb sütiket kóstolhattunk. A gyerekek nevében tolmácsolhatom, hogy Mackó Apó felébresztett bennünket, jól szórakoztunk a rajzok készítése közben és az ünnepségen egyaránt.

Nagyon köszönjük az iskola igazgatónőjének, Geráné Kullai Melindának, hogy a diákok részt vehettek ezen az eseményen.  A fuvarozásért pedig Császár Jánosnak járnak a köszönő szavak.

       Tóth Ágnes tanító, gyógypedagógus

Kategóriák: Hírek

Az Üllés, Forráskút, Csólyospálos Községi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Csólyospálosi Tagintézménye (6135 Csólyospálos, Kossuth L.u.58.) beiskolázási körzete: Csólyospálos község közigazgatási területe