Örömmel osztjuk meg mindenkivel a jó hírt, miszerint volt diákunk, jelenlegi néptáncoktatónk, Dudás Bence országos szintű versenyen ért el kiváló eredményt. Az alábbiakban az ő beszámolóját közöljük az olvasóval:

„Március 10-én Nagyecsedre utaztam az V. Országos verbunk és csárdás versenyre. Első alkalommal vettem részt ezen a rendezvényen, amely akár nemzetközinek is tekinthető, hiszen határon túlról is érkeztek versenyzők. Hat korcsoportban, több mint száz szólista táncolt a szombati napon. Az 5 éves kortól kezdve egészen az 50 évesig, mindenki megmutathatta tudását a közönség és a szakmai zsűri előtt. Én a IV. korcsoportban indultam, ahol a 3. helyezést értem el. Nagyon örültem ennek az eredménynek, hiszen mint az összes korcsoportban, az enyémben is indultak országosan elismert táncosok. A versenyre való felkészülésem részben egyéni volt. Ami viszont még az eredménynél is többet jelentett számomra, az maga az élmény volt. Személyesen ott lenni és megtapasztalni azt, amit a néptánc nyújt az embereknek, leírhatatlan érzés. Örülök, hogy részese lehettem ennek az élménynek, és igyekszem ezt a feltöltődést a táncosaimnak is átadni. Úgy gondolom, hagyományaink őrzése és kultúránk magas szintű ápolása a legszebb dolog, amit magyarként tehetünk.”

Bence! Szívből gratulálunk ehhez az előkelő helyezéshez, igazán büszkék vagyunk rád. Kívánunk a továbbiakban is sok sikert, erőt, kitartást és mindehhez jó egészséget.

         Csólyospálosi Általános Iskola Nevelőtestülete

Kategória: Hírek